Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور درباره مشکلات جامعه کارگری گفت: فشارهای اقتصادی از سنوات قبل و بنا به دلایلی مختلف تاکنون بر دهک های پایین جامعه تحمیل شده است و دستمزد نیاز به بازنگری دارد. - اخبار اقتصادی -

حمیدرضا امام قلی تبار،بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور در گفت‌وگو با خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، درباره مشکلات کارگران گفت: در سال 99 ، اقتصاد و معیشت اقشار آسیب پذیر جامعه به خصوص کارگران زحمتکش و بی ادعای این سرزمین دستخوش تغییرات اساسی گردیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی ادامه داد:در حقیقت این تغییرات، عمدتاً فشارهای اقتصادی است که از سنوات قبل و بنا به دلایلی مختلف تاکنون بر دهک های پایین جامعه تحمیل شده است. در سال جاری عواملی همچون افزایش غیر متعارف نرخ تورم  و نیز ورود مهمان ناخوانده ای همچون کرونا ، فشار اقتصادی یاد شده را شدیدتر کرده  است.

امام قلی تبار اظهار داشت: اگرچه در سال های گذشته به دلیل وجود ساختارهای غلط و چینش و انتخاب مسئولین اقتصادی و اجتماعی ناکارآمد و نیز برنامه ریزی های بدون کارشناسی حتی در نبود تورم شدید و کرونا هم شرائط اقتصادی برای دهک های پایین جامعه تعریفی نداشته است. اما با تثبیت شرایط قبل و وجود دو مورد فوق ، وضعیت جامعه ی کارگری از قبل بحرانی تر شده است.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

 بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور ادامه داد: در این شرایط با افزایش دوسه برابری قیمت های موجود در سبد کالاهای  اساسی خانوارها یعنی سبد معیشت و ثابت ماندن درآمد حداقلی ، تمام استانداردهای بین المللی موجود در این زمینه ها را به طور کامل زیر سوال رفته است، به خاطر اینکه  کشورمان با تورم بسیار بالا و نرخ دستمزد نسبتاً پایین در مقایسه با کشورهای دیگر،استاندارد جدیدی در زندگی اقشار آسیب پذیر جامعه خود تعریف نموده است و آن جنگیدن برای زنده ماندن جایگزین کار برای زندگی کردن شده است که در حال حاضر بزرگترین هدف جامعه ی کارگران کشورمان را تشکیل میدهد.

وی ادامه داد: در این میان به لطف بی تدبیری مسئولین مرتبط، هزینه یک خانوار رکورد ده میلیون تومانی را در نوردیده در حالیکه درآمد یک خانوار کارگری به حداکثر سه میلیون تومان رسیده است. ادامه ی فرآیند این چنینی باعث گردید در شرایط فعلی تک تک اقلام مصرفی خانوار از سبد معیشت کارگران خارج شود، زیرا زمانیکه همه ی حقوق و مزایای آنها صرف تأمین هزینه ی اجاره مسکن آنها که آن هم صرفاً محل خواب می شود، دیگر مبلغی برای پوشش مابقی اقلام مورد نیاز آنها وجود ندارد.

 امام قلی تبار تأکید کرد: در بخش سفره خانوارهای کارگری و اقلام خوراکی مواد گوشتی و پروتئینی و میوه جات و غیره ،بطور کلی  رخت بسته و چیزی جز سفره خالی و آب و تخم مرغ و سیب زمینی آب‌پز شده باقی نمانده است در این میان تأمین هزینه بهداشتی کرونا و درمان سایر بیماری ها بطور فزآینده ای افزایش را نشان میدهد که کارگران به دلیل کمبود منابع مالی رغبتی برای درمان بیماری های حاد و تخصصی ندارد، که قطعاً در آینده ای نزدیک هزینه های مضاعف درمانی را روی دست این قشر خواهد گذاشت.

وی افزود: در بخش پوشاک و آموزش هم به شکل گسترده تری این عقب ماندگی به چشم می خورد یا بهتر بگوئیم خانوار کارگری در شرایط فعلی توان تهیه ی پوشاک حداقلی برای فرزندان خود را ندارد. اینکه کارگران برای تأمین هزینه ماهیانه ی خود با وضعیت اسفناک گذران امور می کنند، بر کسی پوشیده نیست.موضوعی که  مقام معظم رهبری به کرات به مسئولین تذکر داده اند که برای جبران معیشت کارگران و اقشار آسیب پذیر قدمهای اساسی بردارند تا مسئولین از خواب غفلت بیدار شوند که متأسفانه چنین موضوعی اتفاق نیفتاده است. حال سوال اینجاست که راهکار ها در این شرائط چیست ؟

 وی ادامه داد: می توان گفت بازنگری در دستمزد کارگران در شورای عالی کار و نیز اعطای کمک های بلاعوض و نیز تأمین اقلام مورد نیاز کارگران توسط دولت را به عنوان راهکاری عملی به اجرا گذاشته شود تا  ذره ای از مشکلات معیشتی کارگران کشورمان را مرتفع نماید که متأسفانه دولت و مجلس به بهانه های مختلف و یا نبود بودجه از وظیفه ی خود سر باز میزنند.

امام قلی تبار افزود: علاوه بر این  جامعه ی کارگری و نمایندگان آنها اعتقاد دارند در صورت وجود اراده لازم در مسئولین و هماهنگی با کارفرمایان ،تأمین و پرداخت این اقلام از محل کارفرما صورت گرفته و در عوض پرداختی های یاد شده به عنوان اعتبار مالیاتی از مالیات عملکرد و ارزش افزوده ی کارفرمایان در سال جاری کسر شود. انجام چنین فرآیندی چیزی جز اراده مسئولین را نمی طلبد که تا کنون میسر نشده است .

 این فعال کارگری گفت: لذا اگر مسئولین با همین بی تدبیری سکوت نمایند، قطعاً همین سفره خالی هم جمع خواهد شد و گرسنگی رهاورد تلاش آنان خواهد بود. اگرچه که نمیتوان از مسئولینی  که در پارکینگ خانه های دهها میلیاردی خود ماشین های چند میلیاردی پارک کرده اند و در حسابهای بانکی خود و فرزندانشان میلیاردها تومان پول به چشم میخورد بیش از این انتظار داشت. در نهایت می توان عامل اساسی این موضوع که باعث واژگونی زندگی کارگران به سمت فقر شده است، تصمیم گیری کردن مسئولینی است که با نردبان کارگر و اقشار آسیب پذیر جامعه در فکر تقسیم غنائم برای خود بوده اند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اشتغال زایی اشتغال زایی اقشار آسیب پذیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۸۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دل های نگران کارگران پیمانکاری با قراردادهای لرزان

انعقاد قراردادهای پیمانکاری از سر ناچاری برای کسب درآمد باعث شده است که بخشی از کارگران همواره در نبود امنیت و ثبات کاری با نگرانی کار کنند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مطابق آمارها یکی از بخش های کارگری که همواره دغدغه دارند و نگران اوضاع و شرایط خود هستند, کارگران پیمانکاری هستند,‌ مطابق تخمین ها بخشی از جامعه 15میلیونی کارگران کشور, با قرارداد موقت کوتاه مدت مشغول به کار هستند. بسیاری از این کارگران با دغدغه تمدید یا پایان قرارداد کاری خود روزگار سپری می کنند.کارگرانی که نبود ثبات در قراردادهای کاری شان باعث می شود همیشه با نگرانی کار کنند.

قراردادهای کوتاه مدت و عدم تمدید آنها, از عوامل مهم اخراج کارگران است و یکی از مسائلی است که باعث شده نسل جوان کمتر به کار کردن در مراکز تولیدی و کارخانه ها تمایلی نشان بدهند. از سوی دیگر، تعداد زیادی از کارخانه ها و شرکت ها برای اینکه با اداره کار و شرایط سخت بیمه مواجه نشوند، همه کارهای خود را به شکل پروژه دراختیار پیمانکاران قرار می دهند.

پیمانکار موظف می شود برای انجام پروژه، نیروی کار استخدام و او را بیمه کند. اما برخی از پیمانکاران با قراردادهای کوتاه مدت آن هم بدون بیمه، کارگران را با کمترین حقوق استخدام می کنند. این اوضاع زمانی سخت تر می شود که مدت قرارداد پیمانکار با شرکت به پایان می رسد و به این ترتیب تعداد زیادی کارگر قراردادی بیکار می شوند. برخی از کارگران هم که قراردادهای کوتاه مدت دارند در اوسط سال به بهانه های مختلف از جمله نبود بودجه و کمبود منابع تولید، تعدیل شده و بیکار می شوند.

*رابطه کارگر و کارفرما باید مستقیم باشد

اولیا علی بیگی،رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور در گفت‌وگویی اعلام کرده است: یکی از  معضلات جامعه کارگری، شرکت‌های پیمانکاری تامین نیروی کار است؛ در این شرکت‌ها علی رغم اینکه کارگران بیش از ساعت قانونی مصوب شورای عالی کار مشغول به کار هستند، ولی متاسفانه گاها دریافتی آنها کمتر از مصوبه شورای عالی کار مشاهده می‌شود.

وی بیان کرد:  ️لذا معتقدیم که باید یک رابطه مستقیم قرارداد کار بین کارگر و کارفرما برقرار شود و این نیروهای واسطه که هیچگونه سرمایه‌گذاری نیز به همراه ندارند، از بین بروند.️ ️ضمن اینکه ایمنی و بهداشت و سلامت نیروی کار در محیط کار نیز باید مورد توجه جدی کارآفرینان و دولت قرار بگیرد.

*مُهر سکوت بر لب کارگران ناراضی از ترس بیکاری

فتح‌الله بیات، رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، درباره کارگران دارای قرارداد پیمانی گفت: ناامنی شغلی همواره باعث می‌شود که کارگرانی که از شرایط شغلی خود ناراضی هستند سکوت کنند چرا که می‌دانند اعتراض برابر با بیکاری است.

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی با اشاره به اینکه حدود 96درصد کارگران به دلیل ناامنی شغلی، ناراضی هستند، اما چاره‌ای جز ادامه کار ندارند گفت: کارگران معترض از ترس بیکاری چاره‌ای جز سکوت ندارند.

وی با بیان اینکه بیش از 95درصد کارگران قرارداد موقت دارند افزود: دیده شده است که تعداد زیادی از کارفرمایان حقوق و مزایای کامل را پرداخت می‌کنند اما مزایای شغلی را حذف می‌کنند. در جامعه کارگری، هم کارفرمای خوب داریم و هم کارفرمای بد و هم پیمانکار خوب داریم و هم پیمانکار بد. آنچه به ما گزارش می‌شود، نارضایتی‌ها و شکایت‌ها و اعتراض‌ها از کارفرما و پیمانکار بد است، اما حتماً کارگاه‌ها و بنگاه‌هایی در این کشور هستند که کارفرما یا پیمانکار، حق کارگر را به‌طور کامل رعایت می‌کند.

وی گفت: پیمانکاری و واسطه‌گری هیچ‌گاه قابل حذف نیست، چون ماهیت برخی مشاغل کارگری که البته بیشتر از 10 درصد کل مشاغل کارگری را هم شامل نمی‌شود، موقت و غیردایم است و لازم است که برای این 10 درصد، نیروی کار به پیمانکار سپرده شود. اعتراض ما در این 20 سال این بوده که در مشاغل مستمر مثل خودروسازی و پتروشیمی‌ها و بخش‌های مولد صنعت، نه تنها قرارداد موقت معنا ندارد، بلکه کارگر باید با کارفرمای اصلی قرارداد شغلی داشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی شد
  • افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی است
  • افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی است/ توافق حاصل نشد
  • ۸۰ درصد جمعیت اصفهان جزو جامعه کارگری هستند
  • برگزاری جشن کارگری شهرداری سمنان با نام «سپاس کارگر»
  • حق مسکن کارگران ۲ برابر می‌شود؟
  • جامعه کارگری باید مورد تکریم و احترام قرار گیرد
  • سورپرایز وزیر کار برای کارگران ؛ افزایش ۲برابری حق مسکن
  • پیشنهاد وزیر کار برای افزایش ۲ برابری حق مسکن کارگران
  • دل های نگران کارگران پیمانکاری با قراردادهای لرزان