Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-07@22:53:45 GMT

پیگیری مجلس برای افزایش مجدد حقوق کارگران

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۲۰۳۲۰

پیگیری مجلس برای افزایش مجدد حقوق کارگران

خبرگزاری تسنیم:  ولی اسماعیلی نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی  ضمن انتقاد از فاصله قابل توجه حقوق و دستمزد کارگران با نرخ تورم، اظهار کرد: درخواست ما همواره در کمیسیون اجتماعی مجلس این بوده که حقوق کارگران باید براساس نرخ تورم افزایش یابد، اما هیچ‌گاه در دولت‌های مختلف این امر محقق نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: با توجه به متغیر بودن نرخ تورم طی سالجاری، لازم است تجدیدنظر جدی در میزان دریافتی و حقوق و دستمزد کارگران صورت گیرد، بنابراین طبق ماده ۴۱ قانون کار، رسیدگی به میزان افزایش حقوق کارگران باید در شورای عالی حقوق و دستمزد تعیین شود.

نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: بنده پیشنهاد برگزاری جلسات شورای عالی حقوق و دستمزد به صورت هر شش ماه یک بار برای تعیین میزان افزایش حقوق و دستمزد کارگران را مطرح کرده‌ام، زیرا امروز در وضعیتی قرار داریم که شاهد تورم بیش از ۶۰ درصد هستیم، حتی می‌توان گفت که این تورم شناور و روزانه متغیر است.

اسماعیلی با بیان اینکه امروز قیمت کالا‌های اساسی روز به روز و یا حتی لحظه به لحظه افزایش می‌یابد، اظهار کرد: در این شرایط سفره کارگران هر روز کوچک و کوچک‌تر می‌شود.

وی اضافه کرد: از طرف دیگر حقوق کارگران فقط به میزان حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد در ابتدای سال و فقط یک بار افزایش یافته است، اما نرخ تورم و قیمت کالا‌های اساسی روز به روز افزایش یافته است، این یعنی اینکه قدرت خرید کارگران کاهش یافته است، بنابراین ضروری است جلسات شورای عالی حقوق و دستمزد حداقل هر شش ماه یک بار برای تعیین میزان افزایش حقوق و دستمزد کارگران تشکیل شود تا حقوق‌شان مطابق با نرخ تورم، افزایش یابد.

نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: در جلسه‌ای که چندی پیش با آقای سالاری رئیس سازمان تأمین اجتماعی و آقای شریتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره وضعیت حقوق کارگران داشتیم، اعلام کردیم وضع موجود حقوق کارگران کمرشکن است که در این جلسه آن‌ها از ما خواستار راهکار‌هایی برای حل این مشکل شدند.

اسماعیلی تصریح کرد: در این جلسه بنده نیز پیشنهاد کردم میزان دریافتی و حقوق و دستمزد کارگران هر شش ماه یک بار مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد و در صورت لزوم و پس از بررسی میزان نرخ تورم، شورای عالی حقوق و دستمزد نسبت به تعیین و افزایش حقوق کارگران برای شش ماهه دوم سال تصمیم‌گیری کند که آقای شریعتمداری اعلام کرد که منابع مالی لازم برای افزایش دو بار در سال حقوق کارگران، تأمین نشده است.

وی تأکید کرد: درخواست ما همواره میزان افزایش حقوق کارگران طبق نرخ تورم و مطابق با قانون و ماده ۴۱ قانون کار است، اما هنوز دولت به این درخواست قانونی و اجرای قانون عمل نکرده است و از طرف دیگر منابعی نیز برای افزایش دو بار حقوق کارگران در سال از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، آن طور که آقای شریعتمداری گفته، تأمین نشده است؛ البته پیشنهاد ما این است که افزایش حقوق کارگران در سال‌های آتی، طی دو مرحله صورت گیرد.

نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: قرار است در جلسات کمیسیون اجتماعی مجلس، موضوع برگزاری جلسه شورای عالی حقوق و دستمزد برای بررسی میزان افزایش حقوق و دستمزد کارگران در نیمه دوم سال جاری ارزیابی شود، ما نیز معتقدیم باید چنین جلسه‌ای برای بررسی مجدد افزایش حقوق و دستمزد کارگران در نیمه دوم سال تشکیل شود.

اسماعیلی در پایان خاطرنشان کرد: تشکل‌های کارگری نیز در نامه‌هایی به کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی خواستار تشکیل جلسه شورای عالی حقوق و دستمزد برای افزایش حقوق کارگران در نیمه دوم سال و مطابق با نرخ تورم شده‌اند که این درخواست در کمیسیون اجتماعی مجلس و در مکاتباتی با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیگیری خواهد شد.

منبع: فردا

کلیدواژه: حقوق کارگران مجلس افزایش حقوق نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس افزایش حقوق و دستمزد کارگران شورای عالی حقوق و دستمزد افزایش حقوق کارگران میزان افزایش حقوق برای افزایش نرخ تورم دوم سال یک بار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۲۰۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین دستمزد کارگران به مجلس واگذار می‌شود؟

به گزارش تابناک، در روزهای اخیر صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت:«همواره برخی از اعضای شورای عالی کار از تصمیمات شورا گلگی می‌کنند، به همین منظور برای برون رفت از این گلایه‌ها بهتر این است که مجلس محترم شورای اسلامی که برآمده از آحاد مختلف جامعه است و کل ملت را نمایندگی می‌کند، حداقل دستمزد را تعیین کند.» 

اظهارات مطرح شده از سوی وزیر کار با حواشی همراه شد. به عنوان مثال نایب‌رئیس فراکسیون کارگری مجلس در این باره بیان کرد که وزیر کار نباید از تعیین دستمزد شانه خالی نکند. 

به این ترتیب تابناک، ماجرا را از صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، پیگیری کرد. وی در پاسخ به این سوال که بالاخره  سپردن تعیین قیمت دستمزد کارگران به مجلس به کجا رسید؟ گفت: قرار شد به شکل مسبوق به سابقه سه جانیه گرایی درباره تعیین دستمزد کارگران تصمیم‌گیری شود.

دیگر خبرها

  • ابلاغ مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • خبر جدید یک نماینده درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان/ افزایش ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان چه زمانی اعمال می‌شود؟
  • تعیین دستمزد کارگران به مجلس واگذار می‌شود؟
  • مجلس دوباره به موضوع افزایش حقوق بازنشستگان ورود می‌کند؟
  • اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری از خردادماه
  • نظر مجلس درباره اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی به مصوبه افزایش حقوق؛ همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری از خرداد
  • ورود دوباره مجلس به موضوع افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در سال جاری
  • همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری از خردادماه سال جاری
  • پروژه‌ی «دولتی‌سازیِ دستمزد»